Det har kommet mange foodtrucks til Norge de siste årene, og disse småbedriftene gir et godt bilde på smart posisjoneringsstrategi og hvor god man kan bli hvis man er tydelig ut i markedet.
De beste foodtruck'ene selger stort sett èn rett med noen få variasjoner. Du finner ikke thai, mexikansk og sushi hos de virkelig gode. Går du på Oslo Street Food i Gamle Torggata Bad, ser man overtydelig posisjonering i hver eneste bod, både ift mat, design, ansatte og stil. Det er ingen tvil om hva du får. For å bli unik blant foodtrucks eller matboder i samme nisje - ja, da er det beliggenhet, kvalitet og pris som avgjør - men da har du allerede en masse mennesker som har skjønt akkurat hvem du er. Både startups og større bedrifter kunne hatt godt av å ta en diskusjon om hvor de i virkeligheten er unike og hvorvidt produktene eller tjenestene kunne hatt nytte av en raffinering rundt reell kjerneverdi. Hva er det egentlig som er spesialiteten i vår "foodtruck"? Hvis X er helt unikt hos oss OG kundene er opptatt av akkurat det, kan det kanskje lønne seg å tone ned Y og Z? Hvis vi er nødt til å velge èn ting vi skal være aller best på: Hva er egentlig det, når det kommer til stykket? En fin øvelse å gjøre for å komme skikkelig i gang etter sommeren. All effektiv markedsføring starter med god og riktig posisjonering. Comments are closed.
|
BloggBerit Lid Scharff er partner i Inlustro Consulting. Berit er opptatt av nyskapning og bærekraft i næringslivet og skriver spesielt om hvordan innovative gründerbedrifter kan klare overgangen fra genial idé til vellykket kommersialisering. Kategori
All
Arkiv
September 2024
|